Jones Hovercraft: proberen naast de piste

In de week dat ik in Sölden aan het spelen was in de sneeuw, mocht ik van Ben een dag zijn Jones overcraft proberen. Ik ben helemaal verslingerd aan mijn Flagship, maar hoe zou de Hovercraft aanvoelen?

Allereerst lijken de boards voor de helft op elkaar. Kijk maar hiernaast. De voorste helft wel te verstaan. De neuzen vertonen grote gelijkenissen: beide lekker breed. De achterkanten verschillen als dag en nacht. Heeft de Flagship een traditionele oplopende ronde achterkant, de Hovercraft heeft een sterk ingekorte én bijna vlakke achterkant. En het stuk van onder je achterste binding is erg stijf.

Nou werkt t psychologisch de eerste 5 minuten heel raar: wat ziet dit board er achter je achterste binding toch ernstig kort uit….enne vlak…zal ie niet happen als ik toevallig een klein stuukje ‘achteruit’/switch moet boarden?

Dat was de eerste 5 minuten….daarna……..floaten en genieten als een speer!!! Hoezo korte achterkant? Gewoon lekker punt omlaag en door het verspoorde terrein gaan!. Hast nog een beter gevoel dan op mijn Flagship! Snap héééél goed nu wat Neil McNab vanuit Chamonix bedoelt als hij schrijft hoe verrast hij was en is over het speelse karakter van dit bord.

Aan het einde van de dag kon  ik alleen nog maar verzuchten ‘ik ben ook aan dit bord verslingerd’. En heb de Hovercraft met pijn in het hart weer aan Ben terug gegeven.  Hoewel….de de Flagship voelde de dag erop weer heerlijk!

Helaas moet ik nu weer een jaar wachten eer ik weer mn Flagship mag spelen! 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s